„Plaiul meu de dor și suflet”

Cântecul nu-mi este fală… Îmi este fericirea sufletului şi dragul de viaţă! Veşnicia munţilor, şuierul vântului, sufletul omului . . . toate sunt cântec! Prin cântec, mă simt mereu Acasă!

Marius Zgâianu

 

EUGENIA FLOREA, realizator de emisiuni de folclor:

„Născut în „Dulcea Bucovină”, cântecul popular al locului îşi îmbogăţeşte necontenit arealul interpretativ  cu voci tinere ce-l valorifică scenic sau prin mijloace media, aducându-l astfel aproape de sufletul tuturor iubitorilor de folclor.

Cine este, de fapt, Marius Zgâianu? Un interpret pentru care cântecul popular reprezintă o adevărată pasiune, căreia îi dedică ore îndelungi de căutări prin lumea satelor bucovinene .O pasiune pentru care Dumnezeu l-a înzestrat cu un glas frumos, sensibilitate şi simţ artistic! Un bucovinean pentru care timpul nu are limite atunci când lucrează la desăvârşirea actului artistic, în dorinţa de a da o nouă strălucire acestui cântec.

Iată de ce, spunem cu convingere că Marius Zgâianu este un real talent ce duce mai departe tradiţiile cântecului bucovinean prin repunerea lui în circulaţie vie!

Îi dorim succes acestui bucovinean în parcursul său artistic,  pe care a pornit împreună cu cântecul bucovinean, şi … fie ca numele său – Marius Zgâianu, să rămână cât mai iubit de publicul iubitor de folclor!”

Filmări: Ionel Mănăstirean

Montaj: Alina Năsturaș

Acompaniază: Orchestra Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu” din Suceava

Aranjamente orchestrale: Viorel Leancă

Inginer de sunet: Didi Iachim

Foto: Valentin Moscaliuc

Design copertă: Claudiu Petrescu